новые флеш игры.

Една сделка по позицията на „235 Холдингс“ донесе почти целия оборот на БФБ

Три от индексите отчетоха спадове Негативното настроение преобладаваше на Българска фондова борса в сряда, като една сделка формира почти целия оборот. Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се понижи с 0,83% до 574,25 пункта. По-широкият показател BGBX40 е надолу с 0,45% до 114,36 пункта. Секторният BGREIT беше единственият, който успя да запише ръст с 0,15% до 120,58 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отписа 0,18% от стойността си до 491,35 пункта.

Прочети още: Една сделка по позицията на „235 Холдингс“ донесе почти целия оборот на БФБ

S&P 500 прекъсна петдневната си печеливша серия

Министърът на финансите Стивън Манучин заяви, че се полагат големи усилия, за да се постигне сделка с Китай Индексите на Wall Street се понижиха на фона на нова порция финансови отчети и след като във вторник американският президент Доналд Тръмп изнесе втората си реч от началото на мандата си „За състоянието на съюза“, обобщава CNBC. Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones отписа 21,22 пункта от стойността си, прекъсвайки тридневната си печеливша серия. Широкият показател S&P 500 се придвижи в посока надолу с 0,22%, като по този начин сложи край на петдневна си печеливша серия. Технологичният измерител Nasdaq отчете спад с 0,36%.

Прочети още: S&P 500 прекъсна петдневната си печеливша серия

Гръцките хотелиери се оплакват, че "споделянето на жилища" е извън контрол

Секторът на "споделените жилища" расте с годишен темп от 25% и генерира приходи от около 1,9 милиарда евро или 10 процента от общите разходи на туристите Гръцки хотелиери твърдят, че бумът в краткосрочното отдаване под наем на частни имоти в столицата Атина и по островите на туристи излиза "извън контрол", причинява загуби за хотелите, повишава наемите на жилищата и принуждава местни жители да напускат домовете си, съобщава Ройтерс, цитиран от БТА.

Прочети още: Гръцките хотелиери се оплакват, че "споделянето на жилища" е извън контрол

Урокът на Виетнам към Северна Корея

Северна Корея прилича на Виетнам от 80-те години, който също имаше централизирана икономика до 1986 г. Белият дом се надява, че когато севернокорейският лидер Ким Чен Ун кацне по-късно този месец във Виетнам, за да се срещне с американския президент Доналд Тръмп, той ще бъде вдъхновен да подражава на държавата домакин. През юли 2018 г., говорейки от Ханой, американският държавен секретар Майк Помпейо призовава Ким да последва примера на Виетнам.

Прочети още: Урокът на Виетнам към Северна Корея

Манучин: Икономическият план на Тръмп работи

Не вярваме в централизираната планова икономика, при която правителството налага ограничения, допълни финансовият министър Икономическият план на президента Доналд Тръмп работи и САЩ "не се връщат към социализма", заяви днес министърът на финансите Стивън Манучин пред телевизия CNBC. Американската икономика се справя фантастично (...) и както президентът каза снощи, икономическият му план работи. Не се връщаме към социализма. Вървим според икономически план за Америка, който работи, каза Манучин.

Прочети още: Манучин: Икономическият план на Тръмп работи

Компания Сансити